Ekstrem terrengsykling

Ekstrem terrengsykling – det beste av det beste

Den multidisiplinerte terrengsyklesporten er en av de mest innovative i verden. Hver av de forskjellige kategoriene av ekstremsykling krever at deltakerne gjennomgår kontinuerlig opplæring for å opprettholde sine gamle ferdigheter og utvikle nye, og hver kategori har et annet regelverk. Men kategorien på terrengsykling som mest sannsynlig vil appellere til våghalsene blant oss, er ekstrem terrengsykling, som tilbyr de beste syklistene utfordringer for å få adrenalinnivået skyhøye!

Risikoen, stunts og teknisk utfordrende baner som ekstremsykkel får navn fra, gjør ekstreme terrengsyklister til en rase bortsett fra utøverne i andre sykkelidretter. De som kjører på ekstreme terrengsykling har jobbet i årevis for å finpusse ferdighetene sine, og kan fortsatt bli overrasket over hindringene og uforutsigbare terrengene som arrangørene av ekstreme terrengsyklingskonkurranser kastet mot dem. De ekstremt avanserte teknikkene disse rytterne har mestret er veldig langt fra grunnleggende terrengsykkelferdigheter.

Kategorier av ekstrem terrengsykling

Ekstrem terrengsykling dekker fem forskjellige kategorier, inkludert nedoverbakke, gratis ridning, langrenn, gatekjøring og skitthopp. Konkurransene kan foregå i grovt, bratt og steinete terreng eller utfordrende spor, men ekstrem ridning kan også forekomme på de smale enkeltsporene som snor seg gjennom skoger, bekkesenger og felt.

God trening er viktig for alle terrengsyklister som ønsker å bli involvert i ekstreme terrengsykling. En måte å begynne å forstå teknikkene som er involvert, er å se på videoer av manøvrene som er utført av profesjonelle ekstreme terrengsyklister; mange av dem kan enkelt lastes ned fra Internett.

Noen terrengsykkelnettsteder på internett vil til og med tilby gratis streaming av videoer, og sportsutstyr eller terrengsyklingforhandlere har også DVD-er med ekstreme terrengsykler som utfører forskjellige stunts. Blader, bøker og nettsteder viet ekstrem terrengsykling vil også tilby et vell av informasjon om treningsteknikker for ekstreme terrengsyklister i verdensklasse.

Lære med å gjøre

Men med ekstrem terrengsykling, som med alle ting, er erfaring den beste læreren. Når en syklist har studert videoene, DVDene og litteraturen om de forskjellige ekstreme terrengsyklingmanøvrene, bør han eller hun prøve dem og få tilbakemelding fra sine venner eller medlemmer av terrengsyklister om teknikken deres.

Ekstrem terrengsyklinger det eksklusive domenet til de aller beste terrengsyklister i verden. Hvis du tror du er klar til å ta lidenskapen din for terrengsykling til det ytterste, og er forberedt på mange års innsats, kan du en dag bli med dem!