Terrengsykkel

Sykling er veldig populært. Man får ofte sin første sykkel som ungt barn. Kan man gå kan man sykle. Det begynner ofte med en sykkel med støttehjul, så oppgraderer man til sykkel uten støttehjul når man får balansen under kontroll. Første gangen man sykler er det ofte på asfalt, men etter noe trening avanserer folk ganske raskt.

Sykling er gøy. Det er spennende og sykle raskt, sykle ned bratte bakker og noen ganger er det til og med fint å sykle i oppover bakke. Sykkelen kan brukes til så mangt. Man kan bruke sykkel som mosjon, som transportmiddel, til å frakte barn og annet og til å utforske verden. Det er mange type sykler. Når man startet som barn var man ofte på en litt mer robust sykkel med litt større hjul og litt grovere hjul en det man fort ser på syklene til folk som kjører på veien.

De typiske syklene er veisykler, terreng sykler og variasjoner av dette. Veisykler er sykler med tynnere ramme og smale dekk. Her er dekke ofte litt større i radius men selve gummien på dekket er tynt og smalt. Det som er viktig med veisykler at de kan gå fort og at de ikke er for tunge. Tunge sykler går ofte litt saktere. Veisykler er bygd for hastighet. De tåler tyngde og fart, men de tåler ikke en like stor trøkk som tøffere sykler. Får man en vridning på dekket må man bytte dekket. Hele dekket vrir seg ganske rask.

Terrengsykler er tøffere sykler. De har sterkere ramme og tykkere ramme. Terrengsykler har tykkere dekk og de har grovere dekk. Her er gummien tykkere og gummien bredere. Det er ofte mindre luft i dekket på terrengsykler enn på veisykler. Dette fordi terrengsyklene trenger å ta i mot juling, og da er det bedre med litt mykere dekk slik at dekket ikke eksploderer ved første støtet.

Terrengsykler har også ofte støtdempere på syklene. Støtdempere kan man få foran og bak. Her tar demperne i mot trykket og tyngden fra syklisten når man håper eller har ganske raske og tunge vekstforflytninger. Det er typisk når man går fort ned og deretter opp ofte, og når man hopper.

Sykling i terrenget er vanlig og det starter tidlig. Når man har sine første sykkelopplevelser som liten og føler at man er ferdig utlært på balanser, går første turen ofte over på gresset. Så går turen ned i en dump og over litt annet ullent terreng.

Sykling er terrenget er en flott måte å oppleve naturen på. Det er spennende og man ser mer. Man beveger seg raskere og får kjenne adrenalinet når man kommer opp på en topp eller kjører fort ned en bakke eller over en fjellegg. Sykling er naturen er slitsomt. Det er skikkelig mosjon. Sykling er også sosialt samvær. Det er ofte morsommere å sykle sammen med noen, som også hjelper på sikkerheten. Fart og spenning kan også skape situasjoner som gjør at man gjerne vil være sikker på at man tar hånd om hverandre ved skader. Sykel sammen og ta være på hverandre. Opplev naturen fra setet.

Leave a Reply