Grunnleggende om terrengsykling

Fjellkjøring krever ikke tilstedeværelse av fjell. All kjøring utenfor fortauet vil gi deg frisk luft, god trening og begeistringen av pittoresk utsikt og lange nedoverbakker hvis det er bakker eller fjell i nærheten.

Terrengsykling krever et klart sett med ferdigheter enn landeveissykling. Dette innlegget vil lære deg noen enkle ferdigheter for å komme i gang.

Kroppens plassering

Kroppsposisjonen din er kanskje den viktigste faktoren for suksess ved fjellkjøring.

Steart, røtter, hjulspor, sand og gjørme kan alle bli funnet på terrengsykkelstier. Det varierte terrenget og potensielle hindringene er alle en del av nytelsen, men nybegynnere kan finne dem urovekkende. Det er lettere å komme over vanskelige stipartier hvis du er i riktig kroppsstilling.

Posisjon: nøytral

Det ville hjelpe om du var nøytral på sykkelen når du sykler på ikke-tekniske stideler. Dette holder deg i bevegelse raskt og komfortabelt samtidig som du skifter raskt til klarposisjon for vanskelig terreng. Følgende elementer er inkludert i nøytral posisjon:

Nivå og like vektede pedaler

Knær og albuer med en liten bøyning

100 prosent av tiden er pekefingrene på bremsespakene (felgbremser krever ofte to fingre)

Se 15 til 20 fot foran deg; se hvor du vil, ikke hvor du ikke vil.

Endre seteposisjonen

Å komme i den ideelle kroppsposisjonen for klatring og nedstigning kan hjelpes ved å plassere setet riktig.

Klatring: Plasser setet for best mulig effektivitet mens du sykler når du klatrer. Du bør se en liten bøyning i beinet nederst i pedalslaget, som når omtrent 80–90 prosent av fullstendig benforlengelse. Dette lar deg sykle raskt og effektivt mens du bruker de viktigste benmusklene.

Når du er klar til å gå ned, senk setet ditt omtrent 2 eller 3 tommer fra høyden, du valgte å gå oppover bakker. Å senke hjertet reduserer tyngdepunktet, og gir deg mer kontroll og selvtillit mens du kjører ned i bratte bakker. For å finne den mest komfortable setehøyden, må du kanskje eksperimentere med forskjellige setehøyder.

Velge en linje

En nybegynnerfeil er å fokusere på hvor du vil i stedet for hvor du ikke vil. For å gå over og rundt utfordrende stideler, velg en sti og hold deg til den.

Vet du hva du skal se etter når det kommer til potensielle farer? Det avhenger av ditt kompetansenivå. En tømmerstokk som stopper en syklist kan være en herlig bunnyhop for en annen – på jakt etter løse steiner, dyp sand, vann, våte røtter, plater, andre syklister, turgåere og dyr.

For å finne linjen din, se 15–20 fot nedover ruten foran deg etter farer. Deretter vender du blikket tilbake til dekket ditt. Denne opp-og-bak-bevegelsen lar øynene dine ta inn mye data. Å vite om potensielle farer på forhånd kan hjelpe deg med å justere balansen og tegne en linje rundt dem.