Stiler for terrengsykling

Mange sykkelprodusenter grupperer syklene sine i følgende terrengsykkeltyper for å hjelpe deg med å velge hvilken type sykkel som passer for deg.

Løype: Fordi kategorien ikke er basert på noen form for racing, det er sannsynligvis den mest populære terrengsykkelstilen. Dette er stilen for deg hvis du vil møte venner ved en lokal sti og sykle på forskjellige topper og nedstigninger. Denne kategorien sykler prioriterer glede, effektivitet og håndterbar totalvekt.

Langrenn: Denne kjørestilen innebærer å sykle raskt med fokus på klatring evnen. Avstander varierer fra noen få miles til mer enn 25 miles, og sykler er designet for å være lette og effektive. Hvis du tenker på å bli konkurransedyktig eller vil ha en raskere tur på de lokale stiene dine, er disse syklene et fantastisk alternativ.

All-mountain/enduro: Tenk på all-mountain/enduro-kjøring som stikjøring på steroider, med lengre nedstigninger med hvit knoke, større benbrennende stigninger og flere tekniske funksjoner— både kunstig og naturlig. Sykler beregnet for all-mountain/enduro-kjøring er lette og kvikke nok til å sykle i oppoverbakke samtidig som de yter bra i bratte nedoverbakker.

Navnet “enduro” kommer fra racingområdet og refererer til konkurransen, inkludert tidsbestemte nedoverbakker og utidsbestemte oppoverbakker. Den som har raskest sammenlagt tid på drops er vinneren. Enduro-kjøring har vokst i popularitet, og uttrykket brukes nå ofte om hverandre med all-mountain riding, enten du kjører racing eller ikke.

Nedbakke/park: Denne formen for ridning utføres vanligvis ved heisservering sykkelparker (vanligvis i sommermånedene på et skianlegg). Du kjører enorme, kraftige motorsykler og beskytter deg selv med helhjelmer og kroppsrustninger. Syklene har mer holdbare komponenter, færre gir og økt vandring i fjæringen (mengden av bevegelse i resten). Alt dette hjelper deg med å overvinne hindringer som hopp, bermer, steinhager og trestiger. Du trenger ikke å tråkke mye fordi du er på et jevnt fall hele tiden, men du får fortsatt en god treningsøkt fordi du alltid reagerer på terrenget som nærmer seg raskt.

Se for deg hvilken type sykkel du alltid ønsket deg som barn: en med enorme dekk som kan rulle gjennom nesten alt. Sykler med fettdekk har dekk som er minst 3,7 tommer brede (og kanskje så brede som fem tommer eller mer). De har et godt grep i både snø og sand. Fat-tire-sykkel er ikke bare for slike omstendigheter, og den har blitt et populært tillegg til stikjøring hele sesongen. Fordi de er spesielt tilgivende i steinete terreng, kan fettdekksykler være et fantastisk valg for nybegynnere på fjellryttere.

Hva du skal ha på deg når du sykler på terreng

Uansett hvilken type sykling du foretar, gir det å bruke sykkelspesifikke klær en mer behagelig tur. Men hva slags klær du bruker vil avhenge av fjellturen du gjør.

Shorts: Terrengsykkelshortser kommer i ulike design, fra formtilpassede ( vanligvis båret av langrennsløpere) til baggy (ofte båret av stiløpere) med mer dekning og holdbarhet for snags. Disse har ofte et indre fôr med et polstret pusseskinn, som bidrar til å redusere saltretthet og støt på stien.

Trøyer, som shorts, kommer i en rekke stiler, fra figursydd til løse og uformelle. Uansett hvilken størrelse du vil ha, vil du ha noe som transporterer svette og tørker raskt. Du vil også ha noe som er lett å vaske og tørke. Hvis du skal bruke ryggsekk, trenger du ikke mange lommer, men noen terrengsykkeltrøyer har det.

Hansker: Du vil bli overrasket over hvor mye et par pene hansker kan bidra til å lindre tretthet i hånd og håndledd; se etter et team med polstring i håndflaten. Fullfingerhansker holder hånden din toasty samtidig som de gir tekstur til bremsene og girspakene. Ved en kollisjon gir både fingerløse og fullfinger hansker beskyttelse.