Jeg er på litt av et turoppdrag for øyeblikket. Etter å ha standhaftig nektet å telle antall Skottlands Munros (skotske åser med et toppmøte på mer enn 3000ft) at jeg hadde gått jeg plutselig bestemte meg for å gjøre det. Etter noen timer nedover minnebanen – og litt hjelp fra kartets smarte partner – innså jeg at jeg hadde gått mer enn halvparten av de 282 Munros. Det utløste noe i hjernen min som sa: “Må fullføre dem”. Siden da har jeg gått en annen 20 og min tally sitter på 167 Munros. Å være på misjon betyr å få mest mulig ut av min tid, og når du har et barn, begrensede helger for å komme seg bort og vinteren nærmer seg, virker muligheten til å sykle og gå fjell veldig attraktivt. Jeg antar det vil være noen purists som sier at en full “runde” av Munros (som tikker av alle 282 fjell) bør gjøres til fots bare. Så igjen, Jeg har hørt rykter om noen som har prøvd å sykle / bære en sykkel til toppen av hver Munro. For meg spiller det egentlig ingen rolle hvordan du når toppene så lenge du er selvgående (det vil si ikke med motorkjøretøy eller fly eller lignende!).

Av Suzie Rodriguez

Hele ruten må være en løkke. Mange Munros går på lineær måte med en annen ut og bak rute, så disse er ikke egnet for ridning. Hvor en sykkel kommer til sin egen er når en rute har samme ut og retursti med en vandrende “loop” hvor du forlater sykkelen. Noen av de beste terrengsyklingene i Sonoma County finner du i sine regionale og statlige parker. Fra begynnelsen av turer i parker som Helen Putnam i Petaluma eller Foothill i Windsor til episke stigninger ved Hood Mountain eller den steinete singletrack ved Annadel, vil denne listen få deg på stiene.

Shiloh Ranch Regional Park

Shiloh Ranch Regional Park sørøst for Windsor var en tidligere storfe-ranch med vidstrakt utsikt og har nesten 13 kilometer med flerbruksskittstier som er gleden for terrengsyklister som lengter etter bratte stigninger og steinete flekker. Stier går gjennom ulendt, vakkert terreng med varierte økosystemer som inkluderer en blandet barskog, eiklunder, åpne gressletter, en bekk, dam og fuktighetssøkende planter. Shiloh er også et bra sted for vårblomster, og det er ikke uvanlig å få øye på dyreliv som hjort, kaniner, rev og til og med sporadisk prærieulv eller bobcat. Last ned løypekartet. 5750 Faught Road, Windsor.