Det å oppleve norsk natur er noe de fleste turister drømmer om. Turismen i Norge er stor og den er basert på utlendinger som ønsker ekte opplevelser. De vil ikke se bilder av vakker natur, men selv puste luften, kjenne på vannet, se fjellene og ta på plantelivet. Nordmenn er heldige som bor i et land fult av natur. Det spiller egentlig ingen rolle om man bør på Hitra, i indre Østfold eller om man bor i Finnmark. Alle steder i Norge har en særegenhet som man ikke skal kimse av. Det er skjønnhet og flott natur rundt oss alle, uavhengig av sted.

Oppdal er en vakker kommune i Sør Trøndelag og er en ekte fjellkommune. Det er tre daler i Oppdal: Drivdalen, Oppdal og Nordskogen. Sør i Oppdal ligger Dovre. Dovre er en kommune men også et fjellområde. Fjellkommunen Dovre er kjent for Dovre, Dombås og Hjerkinn. Det går tog til Hjerkinn, så vil man sykle i denne delen av Oppdal er det veldig greit å bare ta toget til Hjerkinn. Da kan man sykle uten å være avhengig av bil. Når det er sagt er tog et genialt framkomstmiddel i Norge og det anbefales på det sterkeste å utforske Norge med sykkel og tog. Da slipper man stresset med bil og blir også mer avhengig av sykkelen som fremkomstmiddel. Det er også ganske billig å reise med tog i Norge, så det er veldig fin måte og forflytte seg rundt i fjellnorge.

Deler av Rondane ligger i Dovre kommune. Rondane er en ekstremt vakker nasjonalpark med 10 topper over 2000 meter over havet. Dovre i så måte er en naturlig lekeplass fylt med idyll. Stedet er også kjent for sine jaktmarker. Rypejakt på Dovre om høsten er en tradisjon for mange av oss. Det er mange flotte natur og jaktminner fra Dovre.

Sykling på jakt er ikke like praktisk. Det kommer vel en tid når første artikkel dukker opp i avisen om rypejakt fra sykkelsete. Men, sant skal sies, det er veldig praktisk å bruke sykkel for å komme seg lengre inn i områder man ønsker å jakte. Det er ikke rent sjeldent man møter på veier som er stengt for biltrafikk. Da er det fint å ta med sykkelen slik at man gjør unna flere kilometer på veldig kort tid og kan heler nyte kveldene.

Snøhetta ligger i Dovre og er den høyeste fjellet utenfor Jotunheimen vi har i Norge. Den Norske Turistforeninger har flere hytter rundt Snøhetta. Man klatrer fjellet ganske greit på 5 timer opp og ned.

Dindalen i Oppdal er en flott del av Oppdal og sykle i også. Her er det mange bakker så det er kjekt å være litt trent. Det er mye bakker og motstand i Oppdal, men som man sier på sykkelspråket – der det er en oppoverbakke er det en nedoverbakke. Mosjon er viktig og sykkel er en fin måte å mosjonere på. Oppdal og Dovre er stedene for deg som ønsker å kjenne på melkesyra mens man er omringet av majestetisk natur.