Norsk natur er prektig og majestetisk. En av mine favorittsteder for å sykle er Rondane. Det er ikke noe mer vakkert i Norge enn en sykkeltur inn i Rondane. En av de virkelig flotte stedene å starte en slik sykkeltur er øst i nasjonalparken. Her ligger Døråldalen, som er en perfekt port inn i Rondane. Rondane ligger i Hedmark og Oppland. Nasjonalparken ble opprettet på 1960 tallet og var da Norges første nasjonalpark. Det i seg selv er vært å tenke på når man sykler innover i parken. Man er en liten del av norsk historie når man tar turen i Rondane.

En av de fine opplevelsene man har i Rondane på en dag med godt vær er utsikten. I Rondane ligger det 10 fjelltopper over 2000 meter. Så, det er ikke noe i veien for å parkere sykkelen og ta seg en fjelltur heller. Her er det bare å ta med seg fjellskoene og ta seg en topptur samtidig. De 10 fjelltoppene i Rondane er 2000 meter er Rondslottet, Storronden, Høgronden, Midtronden Øst og Vest, Vinjeronden, Trolltinden, Storsmeden, Digerronden og Veslesmeden. Rondslotten er nok den mest kjente. Det kan være fordi den er høyest, og ligger idyllisk til ved Rondvatnet som man tror ga navnet til fjellet. Skal man overnatte på en hytte i området kan Rondvassbu anbefales. Den er en av de største Den Norske Turistforening har og hytta har 128 senger.

Når man sykler på grusveien fra Døråldal innover Rondane er det en utrolig utsikt som møter deg. Du sykler forbi små vann av knallblå farge. Det er kaldt i vannet men du bør ta deg en dukkert. Bare det å kjenne kaldt fjellvann på kroppen har sin sjarm selv om det gir et skikkelig støkk i kroppen. Pass bare på å ikke bruk såpe. Såpe i naturen kan skape uheldige konsekvenser på dyrelivet i disse sensitive områdene. Det er jo tross alt en naturpark man er i. Man vil samtidig se vakre fjell i forskjellige størrelser og høyder når man sykler innover Rondane. Flere av fjellene vil ha snø på seg om sommeren. Det er ikke nødvendigvis kaldt men utrolig vakkert med snø om sommeren også. Da er det bare å kose seg og nyte en liten del av vinteren som er lagt igjen for oss å se.

Natur er vakkert og Rondane har alt norsk natur har å by på. Det kan være en fordel å ha godt med utstyr på en slik tur da norske fjell har en tendens til å leke med været. At været skifter ofte. Det kan lett være snø, regn og solskinn på 15-20 grader på en dag i fjellet. Dette er ikke noe å bekymre seg for men heller kle seg for.

Når man sykler inn i Rondane kan det være greit å parkere på parkeringsplassen i Blæsterdalen. Her er det en bom, men den er det bare å passere. Det er litt skog, men det er bare å snirkle seg i 3-4 km før man er ute av skogen og opp på snaufjellet. Nyt utsikten!