Når man sykler i naturen er det flere ting man må huske. Man må ha riktig beskyttelsesutstyr som for eksempel hjelm, briller, rustning, osv. Det er også viktig å huske på at man bruker en sykkel egnet for terreng og at man tar med seg rett tilbehør på turen. Tilbehør er reservedeler til sykkelen, godt med mat, drikke, varme klar, utstyr for en natt i det fri og et klart hode.

Når man sykler i naturen er ikke fart og ekstrem utforkjøring det viktigste. Se deg rundt og vær en del av naturen istedenfor å jobbe mot den.

Terrengsykling krever riktig valg av sykkel. Her er det mange som går på en smell. Det er ikke så viktig at sykkelen er dyr men at sykkelen funker til det man skal bruke den tid. Sykkelselgere vil selge deg en sykkel som passer de ikke nødvendigvis deg. Det er viktig at du forklarer formålet med ditt naturvalg. Man kan jo sykle ned veldig bratte bakker, hoppe over juv og klatre fjell. Dette er det mer ekstreme. Det er ikke uvanlig at mange ønsker å sykle på fine stier eller traktorveien i skogen. At man ønsker åpne enger eller fine grusveier. Da trenger man ikke dyre sykler. Mye på markedet dekker dette behovet og er fine familievennlige sykler for korte og lengre turer på komfortable veier.

Er man på tur med sykkel må man være forberedt på å bære. Det vil komme situasjoner hvor du må være sykkelen. Da er det greit at sykkelen ikke er for tung. Ikke alle steder er egnet for sykling eller at man selv ikke ønsker å sykle ned eller opp spesielt bratte eller ulendt terreng. I så måte må man ta tak selv og bære. Kano og sykkel er også en fin måte å komme seg rundt på. Det er ikke noe problem å legge sykkelen på kanoen og først krysse vann for å komme seg godt inn i naturen. Spesielt når man er på flere dagers turer kan det være fint med en base ved et vann. Har man sykkel og kano kan man velge litt hva man ønsker etter behov.

Når man sykler er det viktig at man bremser når man er på vei inn i svinger. I naturen er det viktig at man tenker over de vanlige prinsippene ved sykling da man har ekstra hindringer rundt seg i naturen. Brems inn i svingen, deretter gi litt gass på vei ut. Bruk bremsene ofte. Tøm dekkene for litt luft så du får bedre grep på dekket.

Sykle med sekk er ikke så veldig komfortabelt, selv om noen liker dette også. Det er nokså lett å installere og billig å kjøpe sekker for styret på sykkelen. Da slipper man ubehaget ved ryggsekken. Setet må være behagelig. De fleste terrengsykler kommer med harde seter. Her kan det være en fordel å kjøpe eksternt sete som monteres på sykkelen i etterkant. I Norge har vi god mobildekning. Lad mobiltelefonen før du drar på tur og skru den av slik at du sparer batteri. Kom deg ut i naturen. God tur!