Sykling i naturen er en fantastisk måte å komme seg rundt på raskere enn en vanlig gåtur. Det er ofte mer inspirerende enn den tradisjonelle fotturen da man bruker kroppen mer. Sykling i naturen krever mye av sin syklist. Man bør kjenne område man sykler i eller bli litt kjent med det på forhånd. Terrengsyklister bør også ha riktig beskyttelsesutstyr. Det er viktig at man anskaffer seg minimum av sikkerhetsutstyr som hjelm, briller, ryggbeskytter, hansker, albue og knebeskyttere, osv.

Man må være litt speider i tankeganger når man skal ut i naturen, også på sykkel. Det første man må bli kjent med er et kart over område. Bli kjent med området slik at du kjenner igjen de store merketegnene i terrenger. Da sykler man seg ikke så lett bort. Husk for eksempel at man skal holde seg langs elva, holde seg unna et fjell, ikke sykle med sola i nakken (sykle i en viss retning), og andre gode ting å huske. Så, se på kartet på forhånd og lag den en rute du ønsker å sykle. Hold deg så på denne ruta. Da er det lettere å komme seg fra A til Å uten å sykle seg bort. Ta så med kartet på turen.

Kjøp deg en GPS. En GPS forteller deg nøyaktig hvor du er. Da kan du lett finne veien tilbake dit du skal eller fremover mot målet. En GPS er liten og lett. Mange telefon GPS krevet datadekning får å orientere seg på kart, disse kartene er også ofte dårlige å bruke i naturen. GPS og papirkart hjelper veldig her.

Sykl med ryggsekk. Ryggsekker kan spesialkjøpes for terrengsykling slik at beskyttelse er innbakt i sekken. Det er spesielt ryggen man må passe på. Ryggsekker kommer også ofte med innlagt blære man kan fylle med vann og med hjelp av et rør man feste på brystet har konstant tilgang til vann. Det er deilig med vann og enda bedre når man har konstant tilgang til det. Sekken bør også fylles med mat, drikke og utstyr for å være i naturen lengre enn planlagt. Planlegger du en 12 timers tur bør du ta med deg vann, mat, og klær for 24 timer eller lengre. Med andre ord, du bør planlegge for en uønsket natt i naturen. Det finnes mange små soveposer man kan ta med, så slipper man en kald natt.

Man vet aldri hva man opplever på tur. Det kan jo tenkes at du ser et område du synes er helt fantastisk. Da er det fint å kunne ta frem soveposen og legge seg ned der man ønsker.

Andre viktige ting å ta med er alt som kan ryke på sykkelen. Det er ikke morsomt å ende opp i skogen eller på fjellet med en ødelagt sykkel eller punktert dekk. Ta med ekstra dekk, ekstra verktøy, og litt smådeler som du lett kan bytte går noe galt. Man vet aldri helt hva som kan gå galt, så her må man planlegge. Det blir fort litt utstyr, så ha en god sekk! God sykling!