Terrengsykkelguide – Enkle nybegynnerferdigheter å lære

Som nybegynner vil du være sjelden å gå på sykkelen din og ta den for en spinn som er rettferdig nok, men du vil kanskje lære noen ferdigheter som vil kunne lære deg å ri den riktig. Å sykle en terrengsykel er forskjellig fra å sykle på en vanlig sykkel på forskjellige måter, det er som kampsport, forskjellige stiler har lignende teknikker, men noen ting må gjøres annerledes for å sikre at de hjelper deg riktig. Så selv om du kanskje kan sykle, er det ferdigheter du må endre for når du konverterer til terrengsykkel.

Hvor kan jeg øve?

Uansett hvor du kan finne plass, enten det er hagen din, en park eller om det er en i nærheten, til og med en høyde for å gjøre det litt mer realistisk for deg selv når det kommer til terrengsykling.

Ferdighetene

Så hvilke ferdigheter må du lære og mestre for å være sikker på at du er klar for terrengsykling?

Forstå pedalene

Du kan oppleve at terrengsykkelpedalene er forskjellige fra det du har på sykkelen. Noen av dere kan ha klippepedaler for å sikre at foten ikke glir av når du reiser i høye hastigheter opp og ned bakker. Du vil være sikker på at du får en følelse av pedalene hvis dette er en forandring. Øv på å ta føttene inn og ut og tråkke, da dette vil hjelpe deg å lære å forstå dem.

Coasting holdning

Ved vanlig sykling når du kaster deg, setter du deg vanligvis på setet og koser deg, men når det kommer til terrengsykling, krever kunsten å kaste deg å stå på pedalene og ikke sitte, da dette vil gi deg mer kontroll over sykkel. Når du løper, må du sørge for at du holder kroppen avslappet og at armene og knærne er litt bøyde slik at de kan absorbere støt som du kan støte på på stien.

Girskifter

Du må sørge for at du forstår hvordan tannhjulene fungerer og hvilke du vil foretrekke. Når du sykler jo lavere giret er det lettere for deg å tråkke, og dette brukes vanligvis til når du skal opp bakker, da det gjør det lettere for deg å lage raske pedaler for å skyve deg opp. Jo høyere gir du vil finne er litt vanskeligere, men du vil få mer fart av mindre energi, dette girutvalget brukes når du går nedover bakken, så det er noe du skal gjøre, sørg for at du kan bruke dem riktig.

Stå opp og tråkke

Vi pleide alle å stå opp mens vi tråkket på sykler, men for noen kan dette føles rart etter å ha syklet oss ned en stund. Som nevnt ovenfor, hvis du står opp, har du mye mer kontroll over sykkelen din, spesielt for terrengsykling, så øv deg i å stå opp og ri opp og ned bakken.

Kjør den rundt

Den beste måten å øve på er å bare gå rundt og sykle og få en følelse av alt, hvis du har sjansen til å øve deg på hevet underlag som broer og åser, ettersom du må bli vant til hellingen og tilbakegangen terreng.

Så lenge du lærer noen ferdigheter før og får forståelse for sykkelen din, vil du finne deg selv mer enn forberedt på å begynne å gå på stier for å sette det du har lært i spill.

Det er mange andre ting du kan lære når det gjelder terrengsykling, så sørg for at du leser litt rundt. Du kan finne mye mer informasjon om terrengsykling med denne terrengsykkelguide-bloggen som gir deg tips og informasjon om terrengsykling. Du kan også finne nyttig informasjon på Mongoose terrengsykkel som gir mer nybegynnerinformasjon som du vil finne nyttig.

Les også Tre ting du bør vurdere når du kjøper en terrengsykkel