Tre ting du bør vurdere når du kjøper en terrengsykkel

Hvis du planlegger å kjøpe en terrengsykkel i nær fremtid, er det flere faktorer du må ta i betraktning. En av de viktigste faktorene for å velge en terrengsykkel er hva du skal bruke terrengsykkelen til.

For eksempel liker de ivrigste terrengsyklister, som navnet tilsier, å ta terrengsyklene sine til ulendt og steinete terreng. Andre terrengsyklister foretrekker ikke asfalterte veier og stier, mens andre terrengsykkelentusiaster holder seg til asfalterte veier og sykkelstier.

Det er en direkte sammenheng med hvilken type ridning du vil gjøre og hvilken type terrengsykkel du bør kjøpe. Tre ting å være spesielt oppmerksom på er terrengsykkelens dekk, terrengsykkelens gafler og terrengsykkelens sadel.

Terrengsykkelgafler

Det finnes forskjellige typer terrengsykkelgafler, men det viktigste du vil se etter er støt. Terrengsykler med støt vil generelt være mer behagelige å sykle enn de som ikke har støt, og vil også være bedre rustet til å gå over røffere terreng. Terrengsykler uten støt vil ha en mer stiv følelse for dem, men du kan oppleve at disse syklene er bygget mer for hastighet enn terrengsykler uten støt.

Terrengsykkel sadler

Noen saler er veldig lette og gir ikke mye polstring. Noen saler er tyngre og gir mye demping. Generelt er terrengsykler som har saler uten mye polstring mer orienterte med høy ytelse, mens de som har mer demping i salen er designet for rolig ridning. Noen terrengsykler har også støtdempende seteposter.

Hvis du opplever at du liker en bedre ytelsessykkel enn en terrengsykkel som er designet for komfort, men ikke liker salen, må du huske at du alltid kan slå salen ut for en mer komfortabel.

Terrengsykkel Dekk

Når du kjøper en terrengsykkel, ta en titt på dekkene. Planlegger du å ri på veldig ulendt terreng? Forsikre deg om at dekkene er brede, litt klumpete og gir mye trekkraft. Har du tenkt å ri bare på fortau? Stikk deretter med et dekk som er litt smalere og jevnere, men som gir litt trekkraft. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke et dekk med mye trekkraft på fortauet, men du vil få mer fart med et jevnere dekk.

Dette er bare noen få grunnleggende ting å se etter på en terrengsykkel. Til slutt, kjøp en terrengsykkel du liker å sykle … du vil sannsynligvis sykle terrengsykkelen du kjøper de neste 5 eller 10 årene!

Les også Trek Terrengsykler – Ri På Tur