Enda en fordel med fotturer kan være restorative og stresslindrende krefter å være ute i naturen. En rekke små studier tyder på at det å tilbringe tid i grøntområder – naturreservater, skog og til og med urbane parker – kan lette folks stressnivå. Å gi den økende konsensus om at stress bidrar til høyt blodtrykk og hjertesykdom risiko, alt du kan gjøre for å redusere stress er sannsynligvis nyttig. I dette riket forblir fordelene med fotturer anekdotiske, men friluftsentusiaster har en tendens til å være enige. “Det er en ekte følelse av fred og ro du får fra å være ute og borte fra alt,” sier Dr. Baggish, hvis egen lidenskap ikke går for turer, men kjører på stier i de robuste toppene i New Hampshires White Mountains.

Ta med et kart og fottur med en partner.

En følgesvenn er bra for både selskap og sikkerhet. Hvis du går alene, gi noen beskjed når du planlegger å komme tilbake. Kjernemusklene dine er magemusklene, ryggmuskulaturen og musklene i bekkenet, og de gir deg balanse og fleksibilitet – og underbygger omtrent alle andre fysiske aktiviteter du vil gjøre på et aktivt eventyr. Crunches, broer og planker er noen av de beste øvelsene for å bygge en sterk kjerne. Du kan stille inn kjernen ved å sitte på en treningsball mens du leser eller ser på TV om natten; trappe opp din kjerne fitness spill med disse stabilitet ball øvelser.

Bruk fjellstøvler.

Velg godt tilpasset fottøy med god ankelstøtte. Sørg for å bryte dem inn med kortere turer, slik at du ikke får blemmer når du er milevis fra et stihode. Nå er det på tide å sette alle disse øvelsene til å fungere for deg med noen øvelsesturer. Se etter steder med variabelt terreng og høyde, slik at du kan få følelsen av hvordan kroppen din reagerer på stress – og områder hvor du kanskje vil forbedre.

Hold deg hydrert.

Ikke glem å ta rikelig med vann på turen, spesielt i varmt, solfylt vær. Dette høres for enkelt ut å nevne, men noen få minutter brukt på å forbedre balansen kan forhindre skader på turen og gi deg mer stabilitet når du klatrer. Å gå hæl-til-tå med armene ut på siden og øynene dine ser rett frem er en enkel og effektiv balanseøvelse. Så er rett og slett står på en fot i 30-60 sekunder om gangen (lengre hvis du kan klare) før du bytter til den andre foten.