Det fine med sykkelturer i naturen er at man kan gjøre det alene eller sammen med andre. Familie og/eller venner på tur er en fin måte å være sammen på samtidig som man gjør noe aktivt. Det blir fort mye stillesitting når man er hjemme og spesielt når man er i jobb. Breisjøseterturen er en fin tur for familier og barn. Turen er ganske lett. En fin grusvei som barn og voksne fint kan rulle på frem til setra. Setra er oppe om sommeren og om vinteren. Her kan man fint nyte sommersola og man kan gå på langrennsski om vinteren.

Påsken på Breisjøseter er en vakker måte å feire påsken. Dette er jo en høytid som vanligvis brukes på å gå på ski, nyte naturen, være ute og slappe av. En fin måte å slappe av på er jo å holde seg i bevegelse. Når man er litt sliten og har vært ute smaker maten bedre, man sover bedre og kroppen føles bedre. Setra er såpass servicefokusert at man kan bli fraktet med beltebil om vinteren slik at man slipper å gå på ski inn til setra om vinteren. Det er jo ganske greit å gå på ski til setra om vinteren, men har man mye bagasje kan det være fint å bli fraktet. Pulk er en fin måte å frakte bagasje på, så det er ikke noe problem å frakte mye bagasje med for eksempel pulk om vinteren.

Sykling til fjells krever godt utstyr. Skal man komme seg ut i naturen og bli der uten store problemer når det først kommer et problem kan det være fint å ha med reservedeler. Her må man pakke med seg deler som man tror kan ryke. Hvis man skal være ute en god stund kan det være greit å ha sekk på sykkelen. Her må man også tenke litt igjennom hva formålet med turene er. Det er ganske stor forskjell på sykling i Oppdal som fokuserer på utforkjøring. Da vil man jo helst unngå alt av sekker på rygg og på sykkel. Skal man isteden på tur på fjellveier forandrer behovet seg ganske mye.

Breisjøseter-turen er en tur som gjøres på grusvei. Turen er lett og man kan fint ha med barn. I så måte kan man fint ta med seg sykler som kan bære bagasje. Da turen er ganske lett kan man ha med seg mer skulle man ønske det. Denne turen passer fint som en helgetur. Her kan man fint ta med telt og sovepose. Syklene kan ha sekker og man kan til og med ta med en sykkeltralle. Sykkeltralle er en henger man fester på sykkelen slik at man ender opp med å dra tralla bak sykkelen.

Turen til setra går forbi Rondane. Man får en utrolig fin utsikt over Rondane som har 10 topper over 2000 meter over havet. Denne turen bør man prioritere hvis man ønsker en lett fjelltur med familie og venner. Nyt utsikten til Rondane og bruk litt tid på setra. Setra har også festival hver sommer skulle man ønske en liten fjellfest.