“Det fine med fotturer er at den eksisterer langs et helt kontinuum, fra en mild tur på en flat skogkledd sti til fjellklatring,” sier Dr. Baggish. Nesten alle, uavhengig av alder eller atletisk evne, kan finne en tur som tilbyr riktig nivå av personlig utfordring. Og fotturer kan til og med gi noen unike fysiske og mentale fordeler, sier han.

fordelen med fotturer er mer for kjernen

Som rask gange, fotturer er en god måte å forbedre din kardiovaskulære fitness, spesielt hvis ruten inkluderer noen åser, som vil tvinge hjertet til å jobbe hardere. Å ta en tur på den litt ujevne overflaten av en sti gir også en naturlig måte å engasjere kjernemuskulaturen i overkroppen og å finpusse dine balanseferdigheter. «Du får vanligvis ikke den typen sideveis bevegelse fra å gå på tredemølle eller sykle», sier Dr. Baggish. Men hvis du har problemer med stabilitet eller syn, kan bruk av vandre- eller trekkstenger gi deg et ekstra sikkerhetsnivå i ujevnt terreng. Bruk stolper med en piggete metallspiss når du går på smuss eller gress. Plant stangen ut foran deg mens du går for å ta litt press av kneleddene.

Finne stier i nærheten av deg

Leter du etter tursteder? Lokale, statlige og nasjonalparker er et godt sted å starte. American Trails er en nasjonal ideell organisasjon som støtter lokale, regionale og langdistanseløyper for fotturer og annen bruk; sjekk “Stier” -fanen for å søke etter stat for å finne fotturer i ditt område. Nå er det på tide å sette alle disse øvelsene til å fungere for deg med noen øvelsesturer. Se etter steder med variabelt terreng og høyde, slik at du kan få følelsen av hvordan kroppen din reagerer på stress – og områder hvor du kanskje vil forbedre. Husk å ha på deg pakken og kaste i noen vannflasker, og legg til mer etter hvert som du utvikler deg, slik at du blir vant til å håndtere kroppen din med en vektet pakke. Øvelsesturene er avgjørende for en mer ekstremt viktig grunn: Du får en sjanse til å bryte i støvlene dine – eller kjøpe et nytt par hvis de du har ikke støtter deg riktig. Det er ikke noe verre enn å treffe stien med et par smertefulle, dårlig tilpassede støvler.