Du kan forbedre ferdighetene dine ved å følge disse retningslinjene.

Du ønsker å kunne ri som vinden. Du ønsker å kunne bevege deg raskt. Du vil rulle over steiner, klatre opp bakker og slippe nesten vertikale nedoverbakker jevnt. Du ønsker å være en profesjonell syklist på grunn av berømmelsen, pengene og prestisje som følger med det. Eller du ønsker å unngå å krasje på de lokale stiene dine.

Vel, uansett hva dine endelige mål er, må du først mestre det grunnleggende. Å ha solide sykkelhåndteringsevner og stisikkerhet vil forbedre din terrengsykkelopplevelse, enten du sykler for trening eller nyter utendørs. Vi setter deg i gang; resten er opp til deg.

Hold sykkelen din i god form

Det er vanskelig å fokusere på ruten når du er oppmerksom på rare lyder som kommer fra sykkelen. Grunnleggende sykkelvedlikehold tar bare noen få minutter og kan spare deg for en lang spasertur eller, enda verre, en tur til legevakten. Selv om du ikke kan reparere sykkelen din, kan du ta den med til butikken før du kjører på stien ved å sjekke den.

Bør du bli medlem av en løpeklubb?

Undersøk hele sykkelen og dens ytre for alt som er utslettet, sprukket, ødelagt eller rett og slett ikke fungerer som det skal. Husk at mindre problemer med mottak kan eskalere til store problemer under rettssaken. Pass også på at sykkelen har riktig størrelse for deg. En motorsykkel som enten er for stor eller for liten vil være vanskelig å kontrollere.

Kjør med folk som er bedre ryttere enn deg.

Ikke bare vil dette hjelpe deg med å presse deg selv litt hardere, men det vil også lære deg noen av kjørevanene til de som har gjort det en stund. Når du går opp eller ned en bakke, hold øye med hvordan de plasserer seg.
Når du sykler med andre syklister, er det enkelt å lære disse essensielle ferdighetene. Be om at lokale sykkelbutikker finner gruppeturer i din region.

Bli en ekspert på området du ønsker å reise til.

Når du er på stien, se hvor du vil, spesielt på ruter med mange røtter og steiner. Hvis du ser etter steinen eller treet du har prøvd å unngå, vil du nesten helt sikkert finne det. Fokuser heller på veien du må ha.

Dette omtales som målfiksering. Det er en kompleks grunn til hvorfor dette fungerer, men ikke bekymre deg for det – det gjør det ganske enkelt. Vær oppmerksom på veien du vil gå til enhver tid, så får du en jevnere reise.

Slapp av

Den enkleste fjæringen du har i armer og ben, enten du kjører en stiv sykkel eller en helfjæret sykkel. La dem suge til seg humper og hjulspor på stien ved å stå opp og slappe av. Du vil kunne gli over de fleste barrierer hvis du lærer å la sykkelen bevege seg under deg.

Det hjelper også å løsne litt på styret. Pass på at du holder godt fast, men ikke for hardt. Et dødsgrep med hvit knoke vil slite ut underarmene og hendene dine raskere, noe som gjør det vanskeligere å holde seg på toppen av ting.

Spinn

En av syklingens viktigste aspekter er rotasjonen av sveivene dine. Profesjonelle syklister bruker mye tid og krefter på å finjustere spinnene sine, og du setter deg selv ut av balanse og sliter hardere hvis du tråkker i ruter eller med korte nedoverslag. Spinning er mer effektivt, men det bidrar også til å opprettholde trekkraften på glatte stier.

Kadens er definert som å tråkke i en sirkel mens du holder deg i riktig gir. Det vil være vanskelig å makte over hindringer hvis du gir for høyt, og hvis du gir for lavt, vil sykkelen snurre og riste rundt. Men hvis du skifter gir for å holde tråkk-turtallet på 70 til 100, vil du finne det mye lettere å klatre og sykle gjennom hardt terreng.