Det finnes lite som er bedre enn å komme seg ut i frisk luft. Kjenne kald luft på ansiktet og vind i håret. Det er mange som drømmer om kabriolet i Norge for å oppleve denne følelsen, men følelsen kan man like lett oppleve på sykkel. Hjelm er en fordel. Den kan skape noen hindre for folk som ønsker vind i håret. Nå er det ganske mange gode sykkelhjelmer som også gir noen vind i håret, så det er ikke helt umulig å få dette til.

Mange tenker på Jotunheimen og andre fjell som de viktigste å sykle i Norge. Det er utrolig mange flotte områder å sykle i Norge og områdene ligger egentlig overalt. Vakre sykkelområder finnes i Nord-Norge, på Vestlandet, på Østlandet og Sørlandet. Østlandet er en av de stedene som blir ofte diskutert men samtidig mister noen av sjarmen.

En av de virkelig flotte og lettvinte rutene ligger i Gudbrandsdalen. Gudbrandsdalen er en av de største dalene på Østlandet og ligger i Oppland. Dalen ble oppkalt etter en kjent viking på som bodde på Hundorp i dalen på 1000 tallet. Gudbrandsdalen starter ved Lillehammer og slutter Lesjaskogsvatnet. Lesjaskogsvatnet er en kjent innsjø fordi den har et innløp og et utløp. I så måte er innsjøen nesten som en tykk elv. I Gudbrandsdalen bor der ca 70.000 personer fordi man teller Lillehammer med i dalen.

Man kan starte sykkelturen i Gålå, som ikke ligger så langt fra Hundorp. Da sykler man også på Peer Gynt veien. Peer Gynt blir også satt opp hvert år ved Gålåvatnet og det er ca. 10.000 som ser Peer Gynt her hvert år. Sykler man på rett tid av året så kan man få med seg et fantastisk vakkert skuespill om Peer Gynt der hvor Peer Gynt vokste opp slik Ibsen så han. Peer Gynt i sin egen draft.

Det kan være en fordel å kjøpe et kart over området når man sykler her. Det beste kartet over området er Peer Gynt kartet som dekke Peer Gynt veien. Peer Gynt veien er 57 km lang og sies å være en av de vakreste fjellveiene i Norge. Veien er en sommervei og det anbefales å gjøre det på en tid med godt vær slik at man kan ta det rolig, nyte utsikten og slappe av. Her er det bare å stoppe på veien. Det er så mange flotte områder i Norge og telte eller overnatte på veien. En av disse områdene er definitivt Peer Gynt veien. Fin deg en skikkelig fin avstikker eller område ved veien og ta kvelden.

Gålå er også fint om vinteren, men ikke optimalt å sykle om vinteren akkurat her. Veiene er ikke vanskelige å sykle. De er fine og brede, men det er en sommer vei. Man kan også ta i bruk noen av de flotte overnattingsstedene her. Sjekk Gålå Høgfjellshotell. Hotellet ligger på ca 1000 meter over havet med vakker utsikt over Jotunheimen, Rondane og Ringebufjellene. Her er det bare å ta inn naturen med alle sansene man har!