Sykle i norsk natur er helt fantastisk. Det er ikke noen bedre måte å bevege seg igjennom norsk natur på enn på sykkel. Går man går det fort for sakte og man opplever ikke fult ut naturen i en større sammenheng. Kjører man bil får det altfor fort og man mister helt oversikten og detaljene rundt en.

Norsk natur er krevende og voldsom. Den kan være bratt, ulendt og utfordrene. Sykling i naturen handler ikke bare om å kjøre fort og kjøre bratt. Det skal ikke bare være vanskelig å komme seg ut og opp på sykkelsetet.

En av de virkelig fine turene fra sykkelsete i Norge er sykkelveien til Glitterheim. Jotunheimen er et utrolig vakkert område og Glitterheim er en vakker turisthytte i Jotunheimen. Hytta ligger på ca 1400 meter over havet og ligger ordentlig til. På fjellet. Hytta eies av Den Norske Turistforeningen og er betjent hele sommeren, nokså bredt definert. Når den er stengt er den selvbetjent.

Hytta ligger like ved Glittertinn og Besseggen er heller ikke så langt unna. Glitterheim er i så måte en perfekt utgangspunkt for flotte gåturer. Det ligger mange fjelltopper på over 2000 meter i nærheten av hytta.

Turen er så og si helt flat. I så måte er det den perfekte startturen for barn til fjells. Det er vel ikke en eneste oppoverbakke som gjør turen så barnevennlig sykkelturer kan bli. Ta med barna på fjellet og sykl til Glitterheim. Kort og fin tur med is og mat på hytta om sommeren. En fin belønning etter en første tur til fjells.

Man må kjøre til en parkeringsplass like ved. Det er en ca 15 km unna Glitterheim som heter Grønbua. Veien frem til Glitterheim er uansett bomvei så det er ikke noe ferdsel av biler, og veien er i så måte optimal til barnesykling. Glittertinn er et populært fjell, så mange går veien til Glitterheim for deretter å bestige Glittertinn når været måtte passe. Fjellet er jo Norges nest høyeste fjell og kun slått av Galdhøpiggen med noen får meter. Glittertinn er på 2465 meter over havet mens Galdhøpiggen er på 2468 eller 9 meter over havet varierende av hvem du spør og hvor du leser.

Det er ikke noe problem å bestige Glittertinn. Turen er ganske lett og krever litt, men sykler man først inn til hytta kan man jo sparer litt tid på å komme seg til foten av fjellet. Det tar ca. 3 timer å gå opp til toppen av Glittertinn og 2 timer å komme seg ned. Turen opp er majestetisk. Man har en ekstrem oversikt over norsk natur og Jotunheimen.

Det er flott å tenke på at man ved hjelp av en sykkel kan komme seg raskere ditt man ønsker seg, enten det er på jobb eller raskere opp nærmeste fjelltopp. Det kan være smart å kjøpe et godt sykkelstativ for sykkelen slik at det er lett å få sykler med seg. Hengerfestestativ er det letteste for å få sykkelen av og på bilen. Mer slit på taket. Ta turen nå!